keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Sukujuhlan valmisteluista

Niinpä vaan on heinäkuukin jo alkanut. Säät olivat viimeisen viikon aikana "suosiolliset", jotta sukujuhlan valmisteluihin oli helppo motivoitua. Aika paljon selkiintyi asioita. Pidettiin mm. sukuhallituksen kokous, jossa läsnä sattui olemaan vain 3 henkilöä... Sehän nopeutti vaan asioitten käsittelyä...heko-heko...vitsi-vitsi.
Hyvässä mallissa jokatapauksessa näyttää olevan valmistelut. Ei kun sitten valmistautumaan Pielavedelle reissuun.
Minä puolestani lähden kaikkine kimpsuineni mökille ja sieltä sitten hyvissä ajoin Pielavedelle.
Sukujuhlan tehtävien jako on muodostunut tähän malliin :-)
- Juhlamestari itseoikeutetusti pj Jari S.
- Ruokalamestari Eija S. +Kalevi
- Puhvettimestari Päivi S.
- Peli- ja viihde- ym.mestari Simo S.
- Grillimestari Lauri A.
- Konemestari Pentti M.
- Mestareita ollaan kaikki
Video- ja elokuvavalmisteluja konemestarin malliin on tietsikassa/salkussa valmiina mukaan lähdössä. Vanhoista sukutapaamisista on 12 ja 15 minuutin leikkaukset (2009-2012 ja 2012). Pieleveden pitäjäfilmi vuodelta 1958 on lainattu dvd:nä kirjastosta ja näytetään. Siinä on montakin tuttua, mutta varsin hyvin tunnen- ukkini Heikki Sedergren, joka vääntelee reen jalaksen kimpussa.
Ohjelmassa on vielä lähes yhden päivän mentävä aukko eli sunnuntai, saadaanko kiertoajelu aikaiseksi. Näin minä uskaltaisin ehdottaa:
Kiertoajelu (toteutuu, mikäli osanottajia on tulossa)
Lähtöpaikka sovitaan lauantain aikana (Kirkonkylä tai Heinämäki). Korppisen järven kierto, Jokelan kautta, Laurin paikalla tai lähellä pysähdys/pysähdyksiä muilla vanhoilla asuinpaikoilla. Kataalanmäen pihapiirissä käväisy (jos saadaan lupa). Petajälahden takana ”lahdentaus”, Pekka ja Beeda Sedergrenin vanha asuinpaikka Mäkelä. Muitakin sukulaispaikkoja saa ehdottaa, niitä olisi matkan varrella enemmän ja vähemmän.
Mitä mieltä ollaan täällä palstalla? t.Pentti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti